Oturma Odanız için Doğru Halı Modeli ve Boyutu Seçimi

Oturma Odanız için Doğru Halı Modeli ve Boyutu Seçimi

Oturma odası için ideal halı modeli ve boyutu nasıl seçilir? Odanız için doğru halıyı seçmek uzun ve zorlu bir süreç olabilir. Fakat odanın dekorasyonu, mobilyaların yerleşimi ve diğer tasarım bileşenleri, fikir edinmenizde size büyük bir kolaylık sağlayacaktır.

En yaygın tasarım hatalarından halı seçiminin en son yapılmasıdır. Aslında halılar, odayı tasarlamanıza yardımcı olacak diğer faktörlere karar vermenize yardımcı olabilir. Bunlar, duvarlarınızın rengi ve odanın ne tarz olacağı gibi şeylerdir.

Oturma Odası Halısı Nasıl Seçilir? 

Halılar, bir oturma odası alanını rahat ve konforlu hissettirecek en önemli bileşenlerdir. Bu önemli dekorasyon parçası bir odayı sabitler ve ona tanım kazandırır. Özellikle açık konseptli bir kat planında bu durum açıkça görülür. Bu nedenle, herhangi bir odanın genel estetiği ve hissi için doğru kilim boyutunu ve modelini seçmek çok önemlidir.

Bir oturma odası halısı için alışveriş yaparken alanı düşünün. Üzerinde durulması gereken en önemli şey, halının bulunacağı yerden tavana kadar odayı bir bütün olarak düşünmektir. Tüm tasarımı birbirine bağlamak ve gözü odanın tabanından tepesine kadar çekmek için bir halıyı güzel bir tavan aydınlatma armatürüyle eşleştirmek son derece etkilidir.

Oturma Odasında Halı Boyutu Nasıl Olmalıdır?

Oturma odanız için mükemmel halı boyutunu seçmenize yardımcı olmak için, evinize dahil edebileceğiniz bazı fikirler:

  • Halı, kanepenin ön tarafının tamamı üzerinde olacak kadar büyük olmalıdır.
  • Birkaç istisna dışında halılar, odadaki diğer tüm mobilyaların en az iki ayağı halının üzerinde olacak kadar büyük olmalıdır.
  • Odadaki tüm mobilyalar, tamamıyla bir halı üzerinde konumlandırılmamalıdır. Alanı tamamen kaplayan halılar, kötü bir dekorasyon fikridir. 

Oturma Odası Halısı Seçerken Yapılan Genel Hatalar

Çok iyi bir oturma odası mobilyası ve onu tamamlayacak dekoratif ürünlerle yaşam alanınızı tasarlamış olabilirsiniz. Fakat halı seçimi konusunda yapacağınız ufak hatalar, genel dekorasyonunuz üzerinde olumsuz etki bırakabilir. İşte en çok yapılan genel hatalar:

Çok küçük halı seçmek: Özellikle geniş oturma odalarında ideal boyutundan küçük halılara yer vermek, oturma grubunuzun ve odanızın ayrık görünmesine neden olabilir. 

Mobilyalar, duvarlar ve diğer bileşenlerle aynı renk halı seçmek: Özellikle modern dekorasyonda çok fazla nötr renk kullanılıyor ve hafif renk tonları seçmek, iyi bir uyum sağlamıyor. Özellikle beyazı tamamlayan yeşil, sarı, pembe, vb. canlı renkler güzel sonuçlar verebiliyor. 

Mobilyalar ile aynı dokuya sahip halı modeli seçmek: Halılar farklı bir doku eklemek için bir fırsattır ve diğer mobilyaların dokusuna çok benziyorsa, odayı sıkıcı hissettirir.  

Çok kalın ve yoğun desenli halı seçmek: Oturma odanızı çok kalın veya karmaşık desenlere sahip halılarla dekore etmek yapılan yaygın hatalardandır. 

Hijyene Önem Verenler için Yıkanabilir Halıların Avantajı

Oturma odaları, ev içerisinde en çok trafik alan mekanlardır. Doğal olarak zemin üzerinde konumlandırılan halılar, belirli zaman aralıklarında bakterilerin ve insan sağlığı için tehlike risk oluşturabilecek mikroorganizmaların da yuvası haline gelebilir. Düzenli aralıklarla elektrikli süpürge ile temizlense dahi; halının derinliklerine işleyen kir ve toz, ancak yıkanarak uzaklaştırılabilir. 

Yıkanabilir halılar, genellikle çamaşır makinelerinde, standart çamaşır deterjanları ile 30-40 °C aralığında yıkanabilir. Bu da ev içi hijyenin sağlanması açısından son derece önemlidir. Eğer makinenizin yıkama kapasitesi yeterli ise iki veya üç halıyı  aynı anda yıkayabilirsiniz. 

Etiketler: Temo Concept
Temmuz 28, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR