Küçük Mutfakları Daha Kullanışlı Hale Getirmenin 6 Yolu

Küçük Mutfakları Daha Kullanışlı Hale Getirmenin 6 Yolu

Eğer küçük bir mutfağınız varsa, her bir santimetrenin önemli olduğunu bilirsiniz. Neyse ki, alanınızdan en iyi şekilde yararlanmanın birçok yolu var. İster tadilat yapıyor olun, ister sahip olduklarınızdan en iyi şekilde yararlanmaya çalışıyor olun, harika fikirler için okumaya devam edin! 

Bu ipuçları, yaratıcı depolama çözümlerini kullanmaktan doğru cihazları seçmeye kadar küçük mutfağınızdan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olacaktır.

Küçük Mutfaklar için Depolama

Küçük bir mutfakta çalışırken alanınızdan en iyi şekilde yararlanmanın bir yolu, daha fazla alan görünümü yaratabilecek bir duvar boyunca yüksek üniteleri tercih etmektir. Diğer bir seçenek de geleneksel dolaplar yerine açık rafları seçmektir. Mutfağın daha rahat ve havadar hissetmesine yardımcı olacaktır. Esnek depolama çözümleri de küçük mutfakların olmazsa olmazı. Taşınabilir (özellikle tekerlekli üniteler ve masalar) ürünler, bu tür küçük mutfaklarda, istenildiğinde alana ekstra yer sağlamak için son derece kullanışlıdır.

Küçük Mutfaklar için Doğru Renk Seçimi

Küçük mutfağınızı daha büyük göstermek için sadece rengin ne kadar çok şey yapabileceğine şaşıracaksınız. Yumuşak, nötr tonlar odada bir hafiflik hissi yaratabilir, bu nedenle hacimli çekmeceler ve dolaplar düzenli, temiz ve görsel olarak hafif görünür. Ayrıca genişlik hissi yaratabilir.

Mutfağınızı ferah hissettirecek çok sayıda etkili yol var. Açıklık hissini korumak için açık boya renkleri, parlak kuvars veya yansıtıcı zemin ve duvar kaplama (fayans, vb.) malzemeleri seçin.

Mutfak boya renklerini göz önünde bulundurarak, farklı renkler görsel senkronizasyonu bozabileceğinden, tüm depolama alanlarının aynı tonda olduğundan emin olun. 

İdeal olarak küçük ve modern bir mutfakta görsel engeller ne kadar az olursa o kadar iyidir. Tezgahlar, yüzeyler ve dolaplar arasındaki çizgileri bulanıklaştırarak ve aynı renk tonunu koruyarak geniş alan yanılsaması yaratabilirsiniz.

Mutfağın bittiği ve duvarın başladığı yerin çizgilerini bulanıklaştırmak, mutfağı daha büyük hissettirmek için başka bir harika numaradır. Asgari güçlükle daha fazla alan yanılsaması vermek için bir granit veya kuvars tezgah tasarımı üzerinde durabilirsiniz. 

Mutfak Tezgahının Yerleşim ve Düzeni

Dağınıklık, bir alanın boyutunu görsel olarak daraltabilir, özellikle açık mutfak tasarımlarında bu durum geçerlidir. Tezgah üstü elemanlar, mikrodalgalar, mutfak robotları ve tabaklar, mutfağı neredeyse boğucu hale getirebilir. Bu nedenle tezgah üstü tüm alet ve ekipmanları gizlemeniz önerilir. 

Küçük apartman mutfaklarında alan son derece değerlidir. Fakat etkili tezgah yerleşim ve düzeni ile tezgahların kullanım alanı artırılır ve daha düzenli olan mutfak; olduğundan daha geniş görünür. Aynı zamanda mutfağınızda daha rahat hareket etmenizi sağlar.

Birden Çok ve Fonksiyonel Depolama Seçeneği Sağlayın

Küçük bir mutfakta dağınıklığa karşı acımasız olmanız ve özellikle tezgah üzerinde çok yer kaplayan tencere ve gereçler konusunda ihtiyacınızdan fazlasını satın almamalısınız. Mutfak dekorasyonu söz konusu olduğunda, çekmeceler çok önemlidir ve özellikle üst kısımda çatal bıçak takımı veya mutfak eşyaları bulunan derin çekmeceler olmak üzere çoklu depolama seçenekleri sunar. Uzun, ince kiler üniteleri, üniteler arasındaki boşluklara sığabilir, yiyecek ve baharatları saklamak için mükemmeldir. 

Mutfağın Tüm Yüksekliğini Kullanın

Küçük mutfak depolama fikirleri oluşturmak için yalnızca duvarlara ve zemine değil, yukarıya, odanın tüm uzunluğuna ve genişliğine odaklanın. Sonuçta, küçük alanlarda her bir santimetrekare önemlidir. Tezgah üzerinde yeterli bir nefes alma alanı oluşturmak için mutfak dolaplarını, tezgahın en az 40 cm yüksekliğinden başlayarak tavana kadar uzatabilirsiniz. Büyük eşyalarını veya mevsimlik parçaları saklamak için derin dolaplar tercih edin.

Yerden duvara kadar uzanan depolama alanınıza çok amaçlı bir birim kurmayı düşünün. İçinde bir kesme bloğu bulunan bir çekmeceli doğrama bölümü ekleyebilirsiniz. İhtiyacınız olan her şeye sahip olmak için yeni bir çekmece setine de yer verebilirsiniz.

Etiketler: Temo Concept
Temmuz 28, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR