Küçük Yatak Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır?

Küçük Yatak Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır?

Küçük yatak odası dekorasyonu nasıl olmalıdır? Bu yazımızda küçük yatak odalarını dekore etmenin püf noktalarını sizlerle paylaşacağız. 

Mobilya düzenlemek çok önemli bir iştir. Özellikle yatak odanızın tasarımı, uyku kalitenizi doğrudan etkileyebilir. Unutulmamalıdır ki, iyi bir uyku güçlü bir bağışıklık sistemi için temel gereksinimlerden biridir. Bu nedenle yatak odanızı döşerken uyku kalitenizin en üst seviyede tutulmasına özen göstermelisiniz. 

Mobilya yerleştirmenin pek çok yolu vardır ama yaşam alanı ne olursa olsun, dikkate alınması gereken ilk şey yeterli konforu sağlamaktır. Bunun için iki önemli dinamik vardır: alandan en iyi şekilde yararlanmak ve onu estetik olarak göze hoş göstermek.

Yanlış tasarlanmış bir odanın sizi kısa süreliğine rahatsız etmesi kaçınılmazdır. Birkaç denemeyle yatak odanızıhayal ettiğiniz gibi olabilir. Sıfırdan tasarlamak bazen işinizi kolaylaştırır.

Küçük Yatak Odaları Nasıl Yerleştirilmelidir?

Odaların büyüklükleri farklılık gösterdiğinden her oda büyüklüğü için farklı düzenlemeler yapmanız gerekecektir. Yatak odanız küçükse çok daha dikkatli olmanız gerekir. Küçük mekanlar tasarlarken bazı hatalar kaçınılmazdır. Bu hatalardan kaçınmak için biraz araştırma yapmanız gerekebilir. Gelişigüzel yerleşim düzeni yapmak yerine, mekanınızın boyutlarına göre bir yerleşim planı yapmak daha doğru ve mantıklı bir karardır. 

Küçük yatak odaları minimalist dekorasyon stilleri ile tasarlanmalıdır. Bu seçim odaya nasıl daha kullanışlı ve ferah bir görünüm kazandırıyor inanamayacaksınız. Minimalist dekorasyon tarzının son yıllarda oldukça popülerlik kazandığını söyleyebiliriz.

Küçük yatak odası dekorasyonu nasıl olmalıdır?  Dekorasyon fikirlerini birkaç madde ile özetlersek;

  • Sürgülü kapaklı dolapları tercih edin. 
  • Çok işlevli ergonomik mobilyalar kullanın. 
  • En küçük yatak ölçünüzü seçin. 
  • Tüm yerleşim yerlerinde önceliğinizin hareket edecek alan yaratmak olduğunu unutmayın.
  • Yatak odanızda gereksiz eşyalardan kaçının.

Minimalist Mobilyalar Tercih Edin

Minimalist mobilyalar son zamanlarda dekorasyon ürünlerinde sıklıkla tercih ediliyor. Sade ve şık bir yatak odası tasarlamak istiyorsanız minimalist mobilyalar tercih edebilirsiniz. Küçük yatak odası dekorasyonu nasıl olmalıdır? Sorusunun en önemli cevabıdır minimalist mobilyalar.Yatak odası modellerine bakarken minimalist tarzdakilere yönelin.

Gereksiz ve büyük mobilyalar seçerek yatak odanızı daha boğucu bir alan haline getirirsiniz, gereksiz mobilyalar almak yerine daha küçük ve kullanışlı öğeleri tercih edebilirsiniz. 

Minimalist yaşam tarzı moda olmasına uygun olarak yatak odanızı bu trende nasıl uyarlamak istersiniz? Özellikle küçük bir yatak odanız varsa minimalist mobilyalar kurtuluşunuz olacaktır. Gereksiz detaylardan ve gösterişten uzak, sade ve fonksiyonel yatak odası takımları hem gözlerinizi hem de zihninizi dinlendirecek. Yeni bir yatak alırken asla kral yatak (180x200) almayın! Altı çekmeceli veya saklama alanı olan bir kraliçe yatak (160 x 200) veya 140 x 190 seçin.

Bazalı Yatak Depolama İçin Uygun Seçimdir

Yatak odasında fazla kıyafetlerinizi çıkarmak için ekstra bir dolaba ihtiyacınız yok. Çarşaflar gibi çıkarmak istediğiniz şeyleri yatağın altına koyabilirsiniz. Bazalı yataklar sizi saklama zahmetinden kurtarır. Aynı şekilde altı çekmeceli yeni baza modelleri de depolama alanı ve raflar için en uygun mobilyalar arasında yer alıyor.

Yuvarlak Hatlı Mobilyalar Küçük Gösterir

Yatağınız, gardırobunuz ve komodininiz yuvarlak hatlara sahip olmalı, bu sayede görünümü sayesinde daha yumuşak bir görünüm elde edeceksiniz, yuvarlak kesimli mobilyalar daha geniş ve ferah bir ortam yaratacaktır. 

Yuvarlak hatlara sahip mobilyalar, odanızı olduğundan daha geniş gösterecek, küçük yatak odasında geçişleri kolaylaştıracak ve bir yerlere çarpmanızı önleyecektir. Küçük odaları olanların mutlaka yuvarlak hatlı mobilyalar seçmeleri uygun olacaktır.

Açık Gardırop İşinizi Kolaylaştıracaktır

Dolaplar genellikle evde en fazla yer kaplayan mobilya parçalarından biridir, bunun yerine açık raf sistemi ile bir giyinme odası hazırlayabilirsiniz, açık raf sistemleri küçük yatak odasının duvarlarını değerlendirmek için en iyi seçeneklerden biridir. Ayrıca açık raf sistemi ile dolapların boğucu havasından daha geniş alanlar yaratabilirsiniz. 

Ucuz ve montajı kolay açık raf sistemleri ile küçük yatak odanızı daha canlı bir yaşam alanına dönüştürün. 

Duvar rafları ve askıları yerden tasarruf sağlar ve depolama alanını artırır Açık klozet sistemleri, genellikle modüler oldukları için mekânınızın şekline en uygun düzeni bulma esnekliği sağlar. Dilerseniz kapalı ve açık farklı dolap tasarımlarını da kombinleyebilirsiniz.

Makyaj Masası Yerine Raf Tercih Edin

Küçük yatak odası dekorasyonu nasıl olmalıdır? Sorusunun bir diğer cevabı da makyaj masası yerine raf kullanmaktır. Büyük bir makyaj masası, küçük yatak odasını daha da daraltacaktır. Ancak yalnızca bir geniş rafla, boyunuza uygun bir duvara raf monte edebilirsiniz. Yatak odalarında duvarları raflarla değerlendirebilirsiniz.

Ayak Ucunuzu Da Değerlendirmeyi Unutmayın

Küçük yatak odası dekorasyonu nasıl olmalıdır?  Sorusunun bir başka cevabı da ayak ucunuzu değerlendirmeyi unutmayın olmaktadır. Karyola uçları genellikle kullanılmaz ancak yatak başlığı raflı şık bir puf ile yükseltebilir. Ayrıca bunu sadece ahşap kutularla bile yapabilirsiniz. Küçük alanınıza raflı, sade ve şık bir puf ile daha kullanışlı bir şekil verebilirsiniz.

Komodin Yerine Raf Tercihinde Bulunun

Komodinler, küçük yatak odaları içinde hareket özgürlüğünüzü sınırlayan mobilyalar arasında yer alır. Bunun için bir komodin seçmek yerine, başlığınıza uygun boyutta bir raf sistemi kurarak yerden tasarruf edebilirsiniz. Ancak bunun yanında ücret ödemeniz de gerekir. Başlık için kullandığınız rafların uçlarının keskin olmamasına dikkat edin. Ayrıca raflı komodinler ile aksesuarlarınızın birçoğunu bu alanlara yerleştirebilirsiniz.

Bol Miktarda Ayna Önemli

Küçük yatak odası dekorasyonu nasıl olmalıdır? Tabi ki aynalar… Aynalar, bir odayı daha büyük göstermenin harika bir yoludur. Zaten boy aynası olan bir dolabınız varsa, şanslısınız. Hiçbir şeyi değiştirmek zorunda değilsin. Ancak, henüz bir ayna takmadıysanız, duvarlarınızda dekorasyon olarak aynaları kullanmayı düşünün. Aynalarla havalı değişiklikler yapın veya bir yere büyük bir ayna asın. Bu eklemeler, alanınızın gerçekten daha büyük görünmesini sağlar.

Karizmatik Ve İşlevsel Merdivenler

Küçük yatak odası nasıl dekore edilir? Sorusunun cevapları içinde önemli bir pay da merdivendir. Küçük bir yatak odasını dekore etmenin bir başka ucuz, kolay ve havalı yolu da merdivenleri kullanmaktır. İnternetten kolayca bulabileceğiniz ahşap merdiveni yatağınızın yanında komodin olarak veya tuvalet masanızın yanında çantalarınızı, havlularınızı, takılarınızı veya kıyafetlerinizi asmak için kullanabilirsiniz. Duvarda çivi izi bırakmaya da ihtiyacınız olmayacaktır.

Abajur Yerine Aplik Kullanın

Küçük yatak odası dekorasyonu nasıl olmalıdır ? Aplikle bu sorunun önemli cevaplarındandır.Zaten küçük bir yatak odasını aydınlatmak için abajurlar kötü bir seçimdir. Abajurla aynı işlevi gören aplikleri yatağınızın iki yanına asabilirsiniz. Aplikler yerden tasarruf sağlayan en iyi aydınlatma alternatiflerinden biridir. Küçük yatak odasına sahip kişiler abajur yerine aplik kullanmalıdır.

Beyaz Yatak Odası Önemli

Küçük mekânlar için açık renkleri kullanmanın havadar bir etki yarattığını söylememe gerek yok ama şunu da belirtmekte fayda var; Yatak odası duvarlarını ve tavanı beyaza boyayın. Açık renkler tercih edin. Açık renkli yatak örtüleri ve nevresimler kullanın. Beyaz bir yatak odası takımı satın alın veya mobilyalarınızı beyaza boyayın. Yatak odasının kapısını duvarlardan daha koyu bir tonda boyayarak da efekti artırabilirsiniz.

Doğal ışık alan tarafa yatağınızı koyun ve böylece odanız daha aydınlık ve geniş  gözüksün. Küçük odaya sahip olanlar için ışık ve renk kullanımı son derece önemlidir. Özellikle küçük yatak odası olanlar bu iki özelliğe son derece dikkat etmelidirler.

Etiketler: Temo Concept
Nisan 16, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR