Yemek Masası Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yemek Masası Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yemek odaları veya mutfaklar gibi yemek masasına yer verilen mekanlar, bir ailenin uzun ve yorucu bir günün ardından birlikte vakit geçirip yemek yediği bir iç mekan alanıdır. Yemek odası tüm yönüyle rahat olmalı ve aileniz için bir mutluluk kaynağı olmalıdır. Yemekten sonra, herkes odasına huzurla dönmelidir.

Yemek Masası, Alanınızın Odak Noktasıdır

Bir yemek odasının en önemli unsuru yemek masasıdır ve mükemmelliği arayan biriyseniz doğru yemek masasını bulmak oldukça zor olabilir. Ailenizin ve arkadaşlarınızın bir ziyafet için bir araya geldiği yemek alanınızın odak noktasıdır.

Alanınız için doğru uzanan yemek masasını satın almadan önce göz önünde bulundurmanız gereken birçok faktör var. Şimdi bunları keşfedelim.

Doğru Yemek Masası Boyutunu Belirleme

Odanız için mükemmel yemek masanızı seçerken, hem boyutlarını hem de mobilyanızın düzenini dikkate alın.

Büyük bir odanız varsa, ortalamadan daha geniş veya daha uzun bir masa seçmeyi düşünün. Öte yandan, daha küçük bir odanız varsa, normalden daha kısa veya daha dar bir masa seçin. Ve oturma düzeninizi de unutmayın! Bir araya gelip yemek yemeyi seven bir arkadaş grubunuz varsa, en az sekiz kişilik bir masa bulmaya çalışın. Ancak çoğu gece yalnızca dört veya beş misafiriniz varsa, altı veya yedi kişinin sığabileceği daha küçük bir masa seçin.

Son olarak, yemek odanızın nasıl bir atmosfer yaratmasını istediğinizi düşünün. Zarif ve resmi olmasını ister misiniz? Yoksa daha rahat ve davetkar olmasını mı istiyorsunuz? Her iki durumda da, masanızın bu atmosfere mükemmel şekilde uyduğundan emin olun.

Yemek Masasının Tarzı

Stil, diğer tüm iç mekan ve dış mekan tasarımları için önemli bir husustur. İster çağdaş, ister rustik, ister iskandinav bir ortama sahip olun, yemek masanız bunu yansıtmalıdır. Birçok farklı yemek masası tasarımı mevcut dekorunuzu tamamlayabilir. 

Geleneksel stilden hoşlanan biriyseniz, oyma ayakları ve klasik çizgileri olan güzel bir ahşap masa ile en iyi şekilde dekorunuzu tamamlayabilirsiniz. Endüstriyel bir iç tasarım stili rustik, ham ve çağdaştır, bu nedenle hafif gri, siyah, beyaz veya kahverengi metal veya ahşap yemek masası seçmek iyi bir tercih olabilir. 

Son olarak, minimalist bir iç tasarımınız varsa, nötr renkte düz veya oval geometrili işlevsel bir yemek masası satın alabilirsiniz.

Modern evler için stil belirlerken daha fazla özgür olabilirsiniz. Her yıl değişen ev modası, benzersiz ürünlere olan ilgiyi artırdı. Artık renk ve stil bakımından çok daha farklı tasarımlarla karşılaşıyoruz.

Yemek Masası Mobilyası

En iyi seçenek, odanızdaki diğer mobilya parçalarını tamamlayacak bir malzeme seçmektir. Daima uzun ömürlü, yüksek kaliteli malzemeler seçin. İç tasarım stilinize hitap eden çeşitli malzemelere bakarak başlayın. Daha sonra yemek odanıza en uygun olanları seçebilirsiniz. 

Masif ahşap, MDF gibi doğal malzemelere yönelin. Tüm mobilya alışverişlerinizi güvenli firmalar aracılığı ile gerçekleştirin.  

Yemek odasındaki her mobilya, alanın genel görünümüne büyük ölçüde etki edebilir. Ancak, yemek alanının dağınık ve kalabalık olmasını önlemek için doğru malzemeyi seçmeden ve satın almadan önce boyutu dikkatlice kontrol edilmelidir. Ayrıca:

  • Ölçeklendirme, özellikle küçük bir yemek odanız varsa dikkate alınması gereken çok önemli bir faktördür. İçine yerleştirebileceğiniz mobilyaların tanımlanması için ölçek sağlanmalıdır.
  • Renk seçimine sınırlı renk paleti seçerek başlayabilirsiniz. Bu sayede, alanın daha havadar görünmesini sağlayabilirsiniz. Yine de zıt veya tamamlayıcı renkler kullanabilirsiniz. Ne olursa olsun, telaşlanmaktan kaçının ve en az rengi seçmeyi düşünün.
  • Yemek masası ve sandalyeler bu alanın kalbidir, bu nedenle alanın genel yapısına da iltifat etmelidir. Modern tasarımlara ilgi duyuyorsanız, cam masaları ve onu tamamlayabilecek diğer mobilyaları seçebilirsiniz.
Etiketler: Temo Concept
Temmuz 28, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR